Mindfulnes

Aandacht voor het nu!

Mindfulness betekent leven in het hier en nu, zonder afleidingen en met volledige aandacht.   Niet evident om in het dagelijks leven constant jouw aandacht erbij te houden.  We hebben zoveel aan ons hoofd en doen dingen op automatische piloot.  We maken ons zorgen en piekeren over het verleden.  Hierdoor kan je vergeten wat vandaag, hier en nu echt belangrijk is.

mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining.  Je leert beter omgaan met klachten zoals piekeren, stress, piekeren, slapeloosheid, enz. We brengen jouw persoonlijke onbalans in kaart en reiken oefeningen aan om deze in evenwicht te brengen. Deze praktische oefeningen kunnen doorheen de dagdagelijkse hectiek worden ingezet en bieden een concreet antwoord op jouw behoeften.

Wat zijn de voordelen?

Een mindfulness traject bij attendo is to the point en praktisch georganiseerd.  Ons doel is dan ook niet minder dan jouw levenskwaliteit te verbeteren.

 

  • Een veerkrachtiger lichaam zowel op mentaal, emotioneel als fysiek vlak.
  • Het opmerken van spanning, waardoor je ontspanning kan inzetten door gerichte ademhalingsoefeningen.
  • Een betere lichaamshouding en correcte ademhaling wat energie, kracht en ontspanning met zich meebrengt.
  • Het bereiken van innerlijke rust, ongeacht de chaos in de buitenwereld.

Aanpak 

De mindfulness-training is een oefenprogramma in groep of op individuele basis, afhankelijk van jouw voorkeur.  MBCT ( Mindfulness-based cognitieve therapie )is een behandeling die meditatietechnieken combineert met cognitieve gedragstherapie.  Alle trajecten worden begeleid door een gecertificeerd mindfulness-trainer.

Contacteer ons voor een afspraak