Praktisch

Aandacht voor details!

telework

Jouw mentale gezondheid staat bij ons centraal. Onze praktijk is dan ook voor iedereen toegankelijk. Als erkend coach & psychotherapeut streven we naar een kwalitatieve zorgverlening. We werken volgens een deontologische code en strikte privacy regels.

Aanmelden

Maak een afpsraak met één van onze collega’s via het contactformulier of op het algemeen nummer 050 707 537. Op basis van de aanmeldingsvraag bekijken we wie van onze medewerkers jou het best kan helpen. Mocht je toch een voorkeur hebben van coach laat ons dat gerust weten.

Intakegesprek

In een eerste contactmoment luisteren we naar jouw vraag of probleem. We bekijken samen wat je nodig hebt en bepalen welk traject we voor jou kunnen opstarten.

Individueel traject

We voorzien samen met jou een traject op maat. Hierbij is het belangrijk dat alle partijen het gevoel hebben samen aan de slag te kunnen gaan. We maken duidelijke afspraken rond het verloop van traject.

Terugbetaling

Er zijn reeds heel wat ziekenfondsen die – voor een aantal sessies- psychotherapie gedeeltelijk terugbetalen. Indien je wil weten op welke terugbetaling je recht hebt, raden wij jou aan om contact op te nemen met jouw ziekenfonds. Daarnaast is Attendo een erkend loopbaancentrum waardoor je gebruik kan maken van VDAB-loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 45 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding. Om te weten of je in aanmerking komt voor loopbaancheques kan je terecht op de website van VDAB.

Annulatie

Wanneer een afspraak door de cliënt ten minste 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, dient deze niet betaald te worden.

Zorgnetwerk

Jouw traject wordt in nauw overleg met jouw huisarts of andere zorgverleners opgevolgd. We blijven ons bijscholen en hebben maandelijks inter- en supervisies met coaches, psychologen & psychotherapeuten, alsook staan we in nauw contact met specialisten ter zake.

Ondernemer/werkgever

Ook als ondernemer of werkgever kan je bij attendo terecht.  Met attendo professional ondersteunen we bedrijven en ondernmers op het vlak van psychisch welbevinden en HR vraagstukken. Bekijk gerust via onze site naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Heb ik een doorverwijzing nodig?

Dat is geen voorwaarde, ook zonder doorverwijzing kan je bij ons terecht.  Indien je er mee akkoord gaat dan overleggen we graag met jouw huisarts het traject dat we doorlopen.

Hoe lang duurt een behandelingstraject?

Behalve voor de loopbaanbegeleiding en de beroepskeuzescan waar het aantal uur van het traject op voorhand vast ligt, werken we voor de andere trajecten per sessie.  We streven ernaar om jou met een zo’n kort mogelijk traject verder op weg te helpen, waarbij we uiteraard de kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

Kan ik mijn coach of therapeut zelf kiezen?

Dat kan zeker.  Bij aanmelding kijken we met welke vraag of probleem je zit en zoeken we de juiste persoon die jou kan helpen.  Heb je echter een voorkeur voor een specifieke coach of therapeut dan kan je dat zeker aangeven.

Bij welke beroepsvereniging zijn jullie aangesloten?

De therapeuten binnen attendo zijn aangesloten bij een beroepsvereniging en ook als coaches dienen wij onze te houden aan de ethische code van het ICF. 

Wat kost een behandeling?

Voor het traject loopbaanbegeleiding kan je genieten van subsidies waardoor je zelf slechts 45€ voor 4 uur begeleiding betaalt.  Een beroepskeuzescan traject kost 145€, voor therapeutische begeleiding betaal je 65€ per sessie.

Kan ik terugbetaling van mijn ziekenfonds krijgen?

Afhankelijk van bij welk ziekenfonds je aangesloten bent kan je inderdaad van de nodige terugbetaling genieten.

Hebben jullie contact met mijn huisarts?

Jouw mentale gezondheid staat voorop.  Daarom is het belangrijk dat we -indien nodig- ook met jouw huisarts kunnen afstemmen, zodat jouw begeleidingstraject de beste kans op slagen heeft. Uiteraard wordt dit enkel gedaan mits overleg en goedkeuring langs jouw kant.

Is online betalen mogelijk?

Wij bieden volgende betalingsmogelijkheden aan: cash, payconiq of bancontact.

Kan ik een afspraak verzetten?

Wanneer een afspraak door de cliënt ten minste 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, dient deze niet betaald te worden.

Hoe gaan jullie om met de privacyregels en GDPR wetgeving?

Wij dragen jouw privacy hoog in het vaandel. Als gecertificeerde coaches zijn wij gebonden aan de deontologische code van het ICF. Ook als therapeut zijn wij verbonden aan de beroepsvereniging BNVIP waarbij we eveneens gebonden zijn aan de deontologische code. Alle data die we verzamelen staan in het teken van jouw hulptraject en worden nooit zonder jouw toestemming met derden gedeeld.

Welke maatregelen treffen jullie tegen het coronavirus?

We voorzien nog altijd ontsmettinsmiddel bij binnenkomst en zorgen ervoor dat we voldoende afstand kunnen werken. Onze ruimtes worden continue geventilieerd en dagelijks gepoetst.  Indien je het comfortabeler vind om online te werken dan kan dat voor ons ook.

Hoe kan ik na een begeleiding jullie tips blijven volgen?

Wij proberen op regelmatige tijdstippen interessante artikels met tips en tricks te delen op onze blog of via onze sociale media.

Zo helpen we je jezelf ontwikkelen

Jasper

Dankzij de loopbaanbegeleiding bij attendo heb ik een mooi inzicht in mijn talenten gekregen en heb ik ontdekt wat ik met de rest van mijn carrière wil aanvangen. Zeer verrijkend ! 

Leontine

Zonder enige verwachtingen ben ik gestart met de loopbaanbegeleiding. Achteraf gezien was het een heel positieve ervaring. Ik heb heel veel geleerd over mezelf zowel op werkvlak als privé. Een echt aanrader! ( zowel de loopbaan begeleiding als Lieselot!) 

Katinka

Ik ben de loopbaanbegeleiding gestart met veel twijfels en ik ben buiten gegaan als zelfstandige in hoofdberoep, dat had ik nooit durven dromen. Dankzij de goede begeleiding van het team attendo³ kom je stap voor stap dichter bij jezelf en kom je dingen te weten die je nooit eerder op die manier had bekeken. Loopbaanbegeleiding geeft je de persoonlijke boost die je op dat moment nodig hebt.

 

Philippe

In de meest moeilijkste periode van mijn leven was attendo absoluut mijn redding.  Dankzij de individuele begeleiding van Lieze ben ik stap per stap uit het dal geklommen en heb ik ondertussen mijn leven weer op het spoor.