Instant summer feeling

16 juli 2018

Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Werkmodus af, vakantiemodus aan! Heb jij ook een aantal dagen nodig vooraleer je effectief een ‘vakantiegevoel’ hebt? Verwacht jij ook dat je hersenen meteen stoppen met draaien? Het zou handig zijn en toch heeft het zijn nut en charme om op een heel bewuste manier de knop om te draaien van werk naar vakantiemodus. Hierbij enkele tips:

  • Plan de eerste dag van je verlof meteen iets leuk zoals bijvoorbeeld een dagje zee, een dagje met vrienden, een fiets of wandeltocht met een gezellige tussenstop enz. Op die manier geef je je hersenen meteen nieuwe ‘verse’ input en kan fysieke inspanning die dag gevolgd worden door fysieke ontspanning.
  • Durf je eens vervelen! Verveling heeft zijn nut, het zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, ervaringen en maakt ruimte voor creativiteit.
  • Neem tijd en ruimte om jouw vakantie bucketlist samen te stellen. (Ja ik vervang wel degelijk to-do list door bucket list want it’s all in the mind 🙂 ) Dit hoeft zich niet enkel te beperken tot leuke (lees vaak kostbare) evenementen, maar plan ook quality time, me-time en family time in. Ook karweitjes die al een heel jaar op de planning staan kunnen zoveel verlichting en voldoening geven.
  • Zet je smartphone af, neem even een social media time out en maak ruimte voor wat er in real life telt.
  • Doe aan zelfzorg want enkel dan kan je ook zorgen voor diegenen van wie je houdt.
  • GENIET van wat er op je afkomt, wees verwonderd zoals een klein kind, sta open voor nieuwe kleine zaken en doe eens iets gek, het maakt het leven zoveel mooier.

Tenslotte zou ik zeggen, geniet van je verlof want je hebt het meer dan verdiend!

___

Lieze