if you can dream it, you can do it!

10 maart 2023

Walt disney zei ooit “ if you can dream it, you can do it”.

Om inzicht te krijgen in  waar jij op professioneel vlak naartoe wil of welke job er echt bij jouw past is het belangrijk om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke levensdoel. Wanneer een job aansluit bij jouw missie en jouw waarden, zal jouw job jou ook meer voldoening geven.  Het zal bijdragen aan jouw geluksgevoel.

Maar wat is dan jouw “purpose”? Om jouw (levens)doel te ontdekken is het belangrijk om ruimte te nemen voor zelfreflectie. Ruimte om te ontdekken wat er jou energie geeft, waar je goed in bent en wat jouw persoonlijke kernwaarden zijn. Breng voor jezelf ook eens in kaart wat jou oprecht gelukkig maakt. Maak eens een lijstje van zaken waar je echt voldoening uithaalt. Praat ook eens met mensen in jouw dichte omgeving of laat je begeleiden door een coach. Probeer eens nieuwe activiteiten of hobby’s uit en kijk wat het met je doet.

Deze inzichten zullen jou helpen om beter te begrijpen wat jouw leven zin geeft, waar je naar streeft en welke job er echt bij je past. Uiteraard zullen er altijd moeilijke of mindere momenten zijn, maar jouw (levens)doel zorgt op dat moment voor houvast.Geef jezelf tijd en ruimte om stappen te zetten richting jouw “purpose”. Rome werd ook niet in één dag gebouwd. Heel wat kleine stappen brengen jouw uiteindelijk even ver als één grote stap, maar de kleine stappen zijn gemakkelijker te zetten. Stap voor stap richting jouw doel.

#carriere #purpose