3 redenen waarom loopbaanbegeleiding ook voor jou werkt.

13 augustus 2018

Het gebruik van de VDAB loopbaancheques bestaat ruim 5 jaar en blijkt een schot in de roos te zijn.  Heel wat mensen gebruiken de cheques om met behulp van een persoonlijke coach inzicht te krijgen in hun loopbaan, waarden, talenten en welke job of omgeving nu echt bij hen past.  Het feit dat loopbaanbegeleiding door de overheid gesubsidieerd wordt -waardoor je zelf slechts 40€ dient te betalen voor 4 uur begeleiding– maakt de stap naar een erkend centrum nog wat kleiner.

Wat zijn nu de belangrijkste redenen waarom mensen loopbaanbegeleiding volgen? Binnen attendo hielden we een onderzoek en zochten we het voor jou uit:

1.MISMATCH.

Het overgrote deel van de mensen die loopbaanbegeleiding volgen voelen zich niet meer goed in hun job.  Ze lopen vast, vinden geen voldoening meer en hebben geen perspectief dat deze situatie in de toekomst zal veranderen.  De mismatch met de job-inhoud of het bedrijf zorgt ervoor dat werk een echte opgave is en dat loon en werkzekerheid vaak de enige motivatie vormen.

Iedereen heeft wel eens een slechte dag en in iedere job zijn er wel elementen die je minder aanspreken, maar als je werk bijdraagt aan het grotere geheel, dan voel je betrokkenheid en zingeving.  Het is dan ook belangrijk om af te stemmen hoe jouw persoonlijke waarden en talenten matchen met deze van de organisatie. Via loopbaanbegeleiding krijg je inzicht in deze materie en kan je deze gebruiken in de verdere uitbouw van jouw carrière.

2.WORK-LIFE.

Een fulltime job, aandacht voor jouw familie en/of de opvoeding van de kinderen en daarnaast nog eens tijd vinden voor vrienden en voor hobby’s, het blijft een uitdaging.  Neem er dan nog eens bij dat je het werk in jouw hoofd of via jouw smartphone overal mee naar toe neemt, dan krijg je al snel het gevoel dat een dag te weinig uren telt.

Hierdoor geraak je overspannen en ervaar je stress.  Via loopbaanbegeleiding ontdek je hoe je je eigen loopbaan weer in handen neemt, zodat er opnieuw een evenwicht ontstaat tussen je beroeps- en privéleven.

3.EXTERNE PARTNER.

Uit onze bevraging blijkt dat het vertrouwen en de begeleiding van een externe coach de hoogste toegevoegde waarde vormt.  Je komt bij iemand terecht die los staat van jouw werkgever en jou met een nuchtere blik en zonder oordeel kan begeleiden. Je wordt in een individueel traject uitgedaagd om vanuit verschillende standpunten naar de realiteit te kijken en zo richting bepaalde acties te werken.

Het is een investering in jouw eigen loopbaan.  Het zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten krijgt of beslissingen neemt die je anders nooit zou durven nemen.  Het geeft jou dan ook de mogelijkheid om jouw loopbaan zelf terug in handen te nemen!

Heb je interesse in loopbaanbegeleiding en wil je weten wat dit voor jou kan betekenen, contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

____

Dieter