Wat is loopbaanbegeleiding?

Jouw pad naar professionele groei

In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel om regelmatig stil te staan bij jouw loopbaan en de richting die jij uitwil. Of je nu op een kruispunt in jouw carrière staat of jouw huidige positie wil versterken, loopbaanbegeleiding helpt jou om gepaste keuzes te maken en gerichte stappen te zetten.

Wanneer loopbaan begeleiding?

Loopbaanbegeleiding is helpend wanneer je de mogelijkheden in jouw loopbaan wil onderzoeken. Twijfel je bijvoorbeeld aan jouw huidige loopbaan of mis je voldoening in je werk? Loopbaanbegeleiding biedt het inzicht dat je nodig hebt om op professioneel vlak de richting uit te gaan die JIJ wil. Deze begeleiding is o.a. helpend in de volgende situaties:

 

 • Meer werkplezier en voldoening: Je wil met meer plezier naar je werk en er echt voldoening uithalen.
 • Stress en vermoeidheid: Je voelt je gestresseerd of futloos door je huidige job en wil terug meer energie halen uit jouw loopbaan.
 • Balans werk-privé: Je zoekt naar een betere balans tussen je werk- en privéleven.
 • Optimale inzet van talenten: Je wil ontdekken hoe je jouw talenten en interesses optimaal kan benutten.
 • Passende job vinden: Je bent op zoek naar een job die echt bij jou past.
 • Tijd voor verandering: Je hebt reeds heel wat ervaring op de teller staan en voelt dat het tijd is voor iets nieuws.
 • Arbeidsmarkt verkennen: Je zoekt begeleiding bij het verkennen van de arbeidsmarkt.

Waarom loopbaan begeleiding?

Loopbaanbegeleiding biedt jou inzichten om jouw carrière in eigen handen te nemen. Het helpt jou om:

 

 • Jouw sterktes en passies te ontdekken: Wat zijn jouw kernkwaliteiten en waar krijg je energie van? Wat drijft jou en welke waarden stel jij voorop? Door deze vragen te beantwoorden kan je een carrièrepad uitstippelen dat echt bij je past.
 • Duidelijke doelen te stellen: Of je nu een promotie wenst, een nieuwe richting zoekt of een betere werk-privébalans nastreeft, wij begeleiden jou zodat je voor jezelf realistische en haalbare doelen kan formuleren.
 • Concrete stappen te zetten: Op basis van de inzichten tijdens de loopbaanbegeleiding kan je met een persoonlijk ontwikkelingsplan onder de arm, concrete keuzes maken en stappen zetten in de richting die jij ECHT wil.

Geniet van een gratis kennismakingsgesprek

Waarom kiezen voor attendo³?

Bij attendo³ geloven we in een persoonlijke & professionele benadering:

 

 • Ervaren loopbaanbegeleiders: Ons team bestaat uit gecertificeerde coaches met jarenlange ervaring in diverse sectoren. We hebben heel wat kennis en expertise in huis om jou door elke fase van jouw loopbaan te begeleiden.
 • Individuele aanpak: Geen enkele carrière is hetzelfde. Wij werken dan ook steeds op maat en stemmen de begeleiding af op jouw specifieke noden en doelstellingen.
 • Kwalitatieve werkwijze: Onze werkwijze is gebaseerd op de nieuwste inzichten en meest onderbouwde methodes. Daarnaast blijven we ons regelmatig bijscholen en staan we in nauw contact met collega coaches, psychologen & bedrijven.
 • Holistische benadering: Naast loopbaanbegeleiding, voorzien we binnen attendo eveneens ondernemerscoaching, psychotherapeutische begeleiding, alsook coaching & HR begeleiding binnen organisaties. Hierdoor vertrekken we vanuit een ruimer kader wat eveneens bijdraagt aan de loopbaanbegeleiding zelf.
 • Pragmatische aanpak: Ons doel is om jou zo effectief en kwalitatief mogelijk te begeleiden en dit op een praktische en concrete manier. We stimuleren zelfreflectie en actie, zodat je stap voor stap verder kan groeien en vooropgestelde doelen kan realiseren.

Ontdek hier wie we zijn

Wat kan je concreet verwachten?

Concreet starten we steeds met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we jouw specifieke vraag en leggen we concreet uit hoe we te werk gaan. Indien je het traject wil opstarten wordt er vervolgens een concrete loopbaanvraag vastgelegd waarrond we zullen werken. Tijdens loopbaanbegeleiding zit jij in de driver’s seat en begeleiden wij als loopbaanbegeleider het proces.

Tijdens de sessies zelf begeleiden we jou om inzichten te verwerven, blinde vlekken te leren kennen en puzzelstukjes in elkaar laten vallen, maar ook tussen de sessies door kan je met jouw inzichten aan de slag. Zo voorzien we eveneens oefeningen, reflectiedocumenten en vragenlijsten om het proces op die manier kracht bij te zetten.

De sessies zelf vinden over het algemeen face-to-face plaats op één van onze locaties, maar het traject kan desgewenst ook digitaal plaatsvinden. Bij attendo staan we klaar om jou te helpen het beste uit jezelf en jouw loopbaan te halen. Of je nu vastzit in je huidige rol, op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of simpelweg meer voldoening wil halen uit jouw werk, onze loopbaanbegeleidingstrajecten bieden de uitkomst. Bij attendo helpen we jou dan ook graag om jouw loopbaan weer op het juiste spoor te krijgen.

Geniet van een gratis kennismakingsgesprek

Contacteer ons voor een afspraak