Quiche zonder bodem met prei, zalm en spek

Ik ben niet opgegroeid met quiche. Vroeger heb ik dit heel weinig gegeten en het is pas toen ik ouder werd en dit bij vrienden at, dat ik het ben gaan waarderen. Ik merkte dat je heel veel kon afwisselen en er op die manier een grote variatie in kan brengen. Aangezien ik sinds enkele jaren zo goed als geen gluten (en dus geen pizza, pasta, brood, bladerdeed, .. ) meer eet, heb ik ook heel lang geen quiche meer gemaakt. Tot nu. Het was een waar experiment, ik wilde eigenlijk een boerenomelet maken met restjes maar het zou zoveel zijn dat ik het op een andere manier probeerde en het resultaat is meer dan meegevallen, al zeg ik het zelf :-). Het is eigenlijk gewoon een quiche zonder bodem (bladerdeeg) geworden.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 2 preistengels
  • 1 paprika
  • 50 gram gerookte zalm
  • 50 gram ontbijtspek
  • 100 gram amandelbloem
  • peper, zout, gedroogde ajuin en nootmuskaat

Snijd de prei fijn en stoof deze aan in wat olijfolie. Bak ondertussen in een andere pan de spek krokant. Kluts de eieren en meng ze met de room, amandelbloem en kruiden. Snijd de gerookte zalm en het gebakken spek in reepjes, de paprika in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel. Laat de prei wat afkoelen wanneer deze gaar is, en voeg dan ook toe aan de rest. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en stort hierin het ei-groenten mengsel uit. Zet ongeveer een half uur in de oven op 180°. Smakelijk!

IMG_20160903_205821