MMM: the expert in anything was once a beginner

The expert in anything was once a beginner

De laatste week van de vakantie seg, en zelfs geen volledige week. Dat betekent dat er weer heel wat nieuwe uitdagingen op je af komen. Of je nu nog studeert of al werkt, september is voor velen toch een beetje een nieuwe start. Je kan ook aan een nieuwe hobby beginnen zoals sporten, dansen, muziek, .. Of natuurlijk een nieuwe uitdaging op je werk!

Van zodra we met iets nieuws starten, hebben we de neiging om onszelf direct met de besten te vergelijken. Dat geeft natuurlijk onmiddellijk een gevoel van falen. Weet dat elke expert ook ooit een beginner was. Iedereen is met muizen stapjes begonnen en leert met vallen en opstaan. Als het dus niet allemaal loopt zoals je gehoopt had, weet dan dat dat volkomen normaal is. Veel hangt ook af van hoeveel tijd en energie je erin wilt steken. Wanneer je bijvoorbeeld 1 uur in de week piano leert spelen, kan je niet verwachten dat je even goed gaat spelen als iemand die er professioneel en dagdagelijks mee bezig is. Klinkt logisch, toch?

Geniet vooral van je nieuwe uitdaging (je kan hier op de blog lezen waarom dat zo gezond voor je is) en vergelijk jezelf niet met anderen. Weet waarom je de nieuwe uitdaging aangaat en als je dan toch per se wilt vergelijken, vergelijk dan met jezelf. En hou je progressie bij. Want net zoals een baby niet ouder lijkt te worden als je hem elke dag ziet (tot je dan een foto ziet van een paar maanden ervoor), zo zie je ook bij jezelf niet altijd je vooruitgang. Dus als dat dan belangrijk is voor jou, hou het dan ook goed bij.

Veel plezier iedereen met de nieuwe uitdagingen!

En natuurlijk een fijne (laatste vakantie?) week gewenst!

Mien