MMM: don’t count your days, make your days count

Alweer een bekende quote vandaag:

Don’t count your days, make your days count

En zo gaat dat dan met van die bekende uitspraken: er is een reden dat ze bekend zijn :-). Want ook deze vind ik oh-zo-waar en tijdens de vakantieperiode net iets gemakkelijker om toe te passen natuurlijk. En tegelijkertijd ook hier nog een leuke tip: tel ook niet het aantal vakantiedagen dat je ‘nog maar hebt’ of, ‘hoeveel er al voorbij zijn’. Geniet van het moment van je vakantie. Of als je zoals ik doorwerkt, geniet dan van de rust in het verkeer, op kantoor, in je mailbox, .. Waardoor je weer wat dingen kan bijwerken die er anders niet van komen.

We hebben de neiging om af te tellen naar leuke gebeurtenissen (wat natuurlijk helemaal prima is) waardoor de weg ernaartoe soms aan ons voorbij gaat. Zo kan je ervoor kiezen om het inpakken van de koffers niet te zien als een ‘last’ maar als een volwaardig onderdeel van de vakantie. Want eigenlijk begint ze op die manier al nog voor je vertrokken bent! En tijdens het uitladen en wassen kan je nog wat herinneringen ophalen alvorens weer in de hectiek van het dagelijks leven te komen.

Doe dus elke dag iets (kleins) waardoor die dag de moeite waard is. Alleen al je bewustzijn daarvan en dat je daarover nadenkt, zal ervoor zorgen dat je meer (energie) uit je dagen haalt!

Fijne vakantie allemaal!

Mien