Kleurrijke salade met halloumi

Nog snel een lekkere en kleurrijke salade voor bij de bbq om de zomervakantie in stijl af te sluiten. Of aangezien de zon ons sinds vandaag terug wat in de steek laat, brengt deze salade ook gewoon kleur op je bord om dat te negeren ;-).

Ingrediënten

°Pakje halloumi (grillkaas)
°1 courgette
°1 avocado
°Halve granaatappel
°Halve komkommer
°1 zoete puntpaprika
°200g kerstomaatjes
°100g rucola

Werkwijze

Snijd de halloumi in plakjes en ook slierten van de courgette (eventueel met een mandoline); ik gebruik hierbij niet de hele courgette, maar ongeveer 5 slierten per persoon, anders duurt het te lang om te grillen vind ik :-). Grill beiden (kaas en courgette) in een grillpan. Schik ondertussen de rucola op 2 borden. Snijd de komkommer en paprika in schijfjes, de avocado in blokjes en halveer de kerstomaatjes. Verdeel de groenten over de rucola. Voeg dan de halloumi en courgetteslierten toe en werk af met de granaatappelpitjes. Smakelijk!
Hou jij ook zo van halloumi? Een ander recept kan je hier terugvinden.
De verschillende kleuren in deze salade zorgen niet alleen voor een mooier bord, het is ook enorm gezond om ‘alle kleuren van de regenboog’ te eten. Elke kleur van voedsel heeft zijn eigen gezondheidsvoordeel, dus variatie hierin is heel goed.