Thee met een immuun boostend effect

Ik hou absoluut van thee. Zeker met de kouder wordende dagen, kan zo’n warme kop mij echt letterlijk en figuurlijk verwarmen. Ook heel gezellig om met vriendinnen wat te keuvelen bij een verse kop thee. Of om je handen te warmen tijdens het (typ)werk. Of met je partner romantisch in de zetel te zitten, de mogelijkheden van thee zijn eindeloos ;-). Het liefst van al drink ik verse thee, zoals het recept hieronder.

Ingrediënten voor 2 koppen:

  • 500 ml water
  • 1 limoen
  • 1 theelepel gemberpoeder*
  • 1 theelepel honing

Breng het water aan de kook en doe het in 2 koppen. Verdeel dan de honing en gember over de 2 koppen. Pers in elke kop een halve limoen uit. Roer eens goed en je thee is klaar.

*Als je verse gember in huis hebt, kan je dat natuurlijk ook gebruiken! Ik had er geen meer liggen dus gebruikte ik poeder.

Limoen bevat veel vitamine C en dat is altijd goed bij een verkoudheid. Gember is dan weer een ware booster van het immuunsysteem en honing verzacht de keel. Deze thee is dus ideaal wanneer je een verkoudheid voelt opkomen, of gewoon wanneer je er zin in hebt natuurlijk :-). Verder is gember bevorderlijk voor de spijsvertering en kan het misselijkheid tegengaan. Het bevat ook veel antioxidanten wat nog een extra surplus is. Tot slot is het goed voor de gewrichten en kan het een pijnstillende werking hebben.

Het is wel best om het water wat te laten afkoelen voor je de rest erbij doet aangezien er door de warmte veel eigenschappen verloren kunnen gaan.

Het gemberpoeder bestel ik trouwens meestal in grotere hoeveelheden bij pit-pit. Ik gebruik het ook regelmatig in smoothies, sapjes, .. Het is een veel goedkoper (en leuker) alternatief dan gember ‘pilletjes’. Omdat het zo goed is voor je gezondheid, is een aanrader om in huis te hebben en zoveel mogelijk te gebruiken.

Mien