Groene gazpacho

Koude soep. Het blijft voor mij een vreemd gegeven dat me toch telkens weer verbaast wanneer ik het eet. Deze groene gazpacho is eigenlijk heel toevallig ontstaan. Ik zag in de ijskast nog veel ‘halve groene groenten’ liggen en wilde deze opgebruiken. En het resultaat was beter dan verwacht ;-).

Ingrediënten voor 2 glazen zoals op de foto:

  • Halve komkommer
  • Halve groene paprika
  • Halve avocado
  • Halve limoen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper, zout en gemalen koriander

Stijd alle groenten in blokjes en doe deze in de blender. Pers er de limoen over uit, voeg de kruiden toe en vul met water tot de groenten onderstaan. Blend dan op de hoogste stand tot een glad geheel. Voeg er dan de olijfolie toe en blend nog even op een hele lage stand. Rooster ondertussen de pijnboompitten. Schenk de gazpacho in 2 glazen en werk af met de pijnboompitjes. Smakelijk!

 

lampje

Gazpacho is een heel eenvoudige manier om meer groenten toe te voegen aan je eetpatroon. Zeker in de zomer kan het ook een verrassend en verfrissend gerecht zijn. Je kan er veel mee variëren en er gemakkelijk restjes mee verwerken zoals ik nu heb gedaan.

Mien