#mondaymorningmotivation : iets met groen gras en de buren

Wij als mensen hebben heel sterk de neiging ons te vergelijken met anderen. Zowel materieel, fysiek als emotioneel, carrière gewijs en noem maar op. Zo lijkt het gras bij de buren dan ook altijd groener. Tot je eens van dichterbij een kijkje neemt, dan zie je dat ook daar onkruid begint te groeien of er enkele bruine grassprietjes tussen zitten. Is dat erg? Nee, integendeel. Wel is het erg als je je helemaal laat l(e)i(j)den door dat groene gras van de buren.

En die neiging hebben allemaal. Daardoor geraken we steeds verder weg van ons eigen gevoel, van wat we zelf echt willen. Neem dus de verantwoordelijkheid van je eigen gras en focus je daarop. Misschien hou je wel meer van bruin gras, maar dat hoort niet, dus dat doe je niet. Of misschien weet je het zelfs niet.

Het is heus niet beter bij een ander. En zelfs als dat wel zo is, win je er niets bij om daarop te blijven focussen. Neem de dingen in handen waar je zelf controle over hebt en maak het beste van je eigen leven in plaats van dat van een ander op te hemelen. Zo verlies je namelijk kostbare energie die je beter zelf kan gebruiken.

Een kleine metafoor, wel een belangrijke boodschap.

Fijne week iedereen!

Mien