Geroosterde pompoen uit de oven

Regelmatig krijg ik van mijn papa pompoen uit de tuin mee. Geweldig vind ik dat. Ik sta er ook elke keer van versteld hoeveel je uit zo één pompoen kan halen. Ik probeer er dan ook regelmatig nieuwe bereidingen mee te maken. Soep is een klassieker natuurlijk, of een lekker pureetje ervan maken smaakt ook altijd. Deze keer roosterde ik pompoenblokjes in de oven. Weinig werk, veel resultaat!

Dit is ideaal als bijgerecht bij nog meer groenten of een lekker stukjes vlees. Samen met wat spek of feta is het ook prima geschikt als aperitiefhapje.

img_20161116_212747

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (Engelse benaming: butternut squash)
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden, peper en zout

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de pompoen in blokjes. Het is geen enkel probleem dat niet alle blokjes even groot zijn. Op de foto zie je ook dat sommige stukken wat bruiner zijn dan andere, dat is net omdat ze niet allemaal even groot zijn. Dat geeft het wat meer cachet en ook smaakvariatie ;-). Je hoeft de pompoen trouwens niet te schillen, dat is het handige aan deze variant. Leg bakpapier op een ovenplaat. Verspreid de pompoen blokjes over het bakpapier en besprenkel met olijfolie (in totaal ongeveer 3 eetlepels). Strooi er peper en zout en de provençaalse kruiden over en zet in de oven. Afhankelijk van de oven hebben de blokjes 20 à 30 minuten nodig, dit wisselt echt sterk. Kijk dus zelf regelmatig en test eens met een vork of de pompoen al gaar is.

Een easy peasy bijgerechtje met heel veel smaak!

Mien