Ferm Bio Food & Market Keerbergen

2 jaar geleden verhuisde ik van ’t stad naar ‘den buiten’. Nog geen moment heb ik daar spijt van gehad, wel miste ik gezellige terrasjes en allerlei bio-culinaire nieuwigheden. Dat hoeft nu niet meer want met Ferm heeft Keerbergen er een geweldig adresje bij. Ik ben er ondertussen 3 keer geweest, 1 keer voor ontbijt en 2 keer voor de lunch en ik ben absoluut overtuigd!

De zaak wordt uitgebaat door Yves en Patricia, en de Italiaanse ladychef Christina staat in de keuken. Een prachtig trio, ondersteund door enorm vriendelijk personeel, zeer lekker eten én absoluut gezond.. Dat is een triple win! Recent behaalde men de bronzen medaille van de Gouden Goesting, heb je nog meer uitleg nodig?

Bij Ferm Bio Food & Market is àlles biologisch. Het concept bestaat uit 3 elementen:

Bio-Winkel

Er is een winkeltje waar je biologische producten kan kopen zoals olijfolie, koffie, vers fruit, vruchtensappen, chips, wijn, koekjes, .. Kortom ideale producten om zelf van te genieten of cadeau te geven.

Bio-Restaurant

In een prachtig Scandinavisch, rustig en modern interieur kan je ook genieten van enkele topgerechtjes. Er is een beperkte kaart voor ontbijt en lunch. Alles wordt vers bereid en dat proef je. Als ontbijt heb ik spiegeleitjes met kaas, tomaat en spek gegeten en ook yoghurt met de ondertussen heel bekende en zalige granola en vers fruit. Je vindt er zoete en hartige dingen waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Ook ’s middags kunnen foodies hun hart ophalen. Bij de meeste gerechten spelen groenten de hoofdrol en dat is nu net wat ik er zo zalig vind. Ik at er al gegrilde groenten met polenta, een winters groentenstoofpotje met kaas, courgetti met veel groene kruiden, een rucolasalade met geitenkaas, en stuk voor stuk waren al deze gerechten super lekker. Er zijn nog vele gerechten die ik wil proberen en de kaart verandert geregeld, dus heb ik altijd een reden om terug te gaan 😉

Bio-Take-out

Tot slot kan je heel wat gerechten afhalen om thuis ook gezond te kunnen eten. De keuze is ruim en varieert regelmatig. Je vindt er zowel bijgerechten als ovenschotels. Echt ideaal wanneer je ’s avonds niet veel tijd / zin hebt om te koken, maar wel gezond én super lekker wilt eten.

Voor meer informatie, de menukaart en openingsuren kan je hun website bezoeken.

Hieronder staan enkele foto’s die ik zelf getrokken heb, op de website kan je er nog vele mooiere vinden. Alleen al voor het interieur is het de moeite om eens langs te gaan.

  img_20161111_162808  img_20161111_162848

img_20161111_162624

img_20161111_162452