After workout smoothie

Na een intense workout kan je lichaam wel wat extra proteïnen gebruiken. Deze kan je eten onder de vorm van wit vlees, eieren, peulvruchten, .. en je kan ook wat eiwitpoeder toevoegen aan je drinken. Ik vind onderstaande smoothie zooo lekker dat het voor mij de ideale beloning is na een hevige inspanning.

Soms drink ik hem ook gewoon zo, dus niet na een zware inspanning, en dan laat ik het eiwitpoeder er gewoon uit.

  • 1 banaan
  • Plantaardige melk (haver, rijst, amandel, kokos, ..)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 schep whey (wei-eiwit)

Breek de banaan in stukjes in de blender. Voeg melk toe tot de stukjes banaan onderstaan. Voeg de cacaopoeder en whey toe en blend op de hoogste stand. Werk eventueel af met geraspte kokos. Smakelijk!

lampje

Zelf koop ik mijn eiwitpoeder bij Springfield, een merk van voedingssupplementen. Voor de rest heb ik weinig ervaring met andere merken, echter zijn aan de producten met een smaakje bijna altijd zoetstoffen toegevoegd, deze heb je absoluut niet nodig na je workout!