Salade met kip, halloumi en nectarine

Een lekkere maaltijdsalade gaat er bij mij altijd in. Ik hou ervan om hier veel mee te variëren en wanneer er wat warme ingrediënten zijn, kan je dit op elk moment van het jaar eten. Deze salade brengt in elk geval de zon op je bord!

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 100 gram halloumi
  • 1 nectarine
  • Halve granaatappel
  • Ijsbergsla
  • 1 gele paprika
  • 300 gram kerstomaten
  • Peper, zout en currypoeder

Snijd de kip in reepjes en bak deze in olijfolie. Kruid met peper, zout en het currypoeder. Snijd ook de halloumi in reepjes en gril deze in een grillpan (of in de oven). Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de paprika in reepjes, de kerstomaten in twee, de nectarine in schijfjes en verdeel dan over de sla. Leg er de kip en halloumi bij en werk dan af met granaatappelpitjes. Smakelijk!

 

lampje

Halloumi is een cypriotische kaas met een heel hoog smeltpunt. Dit betekent dat de kaas niet gaat smelten wanneer je hem bakt, maar integendeel een mooi en lekker korstje gaat krijgen. Zeker wanneer je de kaas grilt zoals in bovenstaand recept, verkrijg je mooie bruine streepjes die het geheel een extra touch geven. Want het oog wilt ook wat ;-). De kaas is wel heel zout waardoor het belangrijk is om in de rest van het gerecht niet teveel zout te gebruiken, anders kan dit overheersen. Traditioneel is het gemaakt van schapen- en geitenmelk, echter wordt het op industriële schaal voornamelijk met koemelk gemaakt. Hoe meer koemelk de kaas bevat, hoe sneller deze toch zal smelten. Meestal is halloumi ook vacuüm verpakt waardoor je het heel lang kan bewaren, dat maakt het voor mij heel handig om in de ijskast te hebben liggen. Wanneer je dan verder niet veel meer in huis hebt of onverwacht thuis wil eten, kan je daar veel kanten mee uit.

Heel leuk initiatief: je kan nu ook de Belgische versie kopen van halloumi, de berloumi. Check www.berloumi.be voor verkooppunten.