Appel-geitenkaas met een twist

Dit eenvoudig recept maak ik regelmatig wanneer ik weinig tijd heb. Het is ideaal als voorgerecht, als lunch of als dinner met een grote groene salade erbij.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 70 gram geitenkaas in plakjes
  • olijfolie
  • zwarte peper

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd deze dan in schijfjes. Zelf heb ik geen toestel om het klokhuis eenvoudig te verwijderen. Ik snijd gewoon schijfjes van de appel waardoor je op de duur ook rechthoekige stukjes hebt, maar daar bricoleer ik wat mee :-). Neem een ovenschotel en start met een schijfje appel. Wissel dan telkens geitenkaas en appel af en eindig met appel. Giet er wat olijfolie over en werk af met zwarte peper. Steek per torentje 2 tandenstokers (anders valt het uit elkaar) en zet dan 15 à 20 minuten in de oven. Smakelijk!